12. srečanje v Ljubljani

12. srečanje v Ljubljani

Vespa klub Ljubljana je v soboto 25. maja organiziral 12. tradicionalno ljubljansko srečanje. Mesec maj velja za mesec ljubezni in prav ljubezen do vesp je na naše srečanje privabila preko 100 navdušenk in navdušencev iz Madžarske, Hrvaške, Italije, Avstrije, Bosne in Hercegovine, Srbije in Slovenije.

V soboto po deveti uri smo se polni navdušenja začeli zbirati v Parku Žibert v ljubljanski Šiški. Dišalo je po kavici in toplih rogljičkih, v zraku je bila tista, tista, vznemirljivost. Vespa je namreč simbol romantike, ljubezni, mode, predstavlja sladko življenje, je družinski član, uporabno prevozno sredstvo, je temperamentna, enostavno združuje ljudi.

Ob deseti uri smo se skupaj po ljubljanskih ulicah odpeljali v center Ljubljane, do Križank. Mestna občina Ljubljana nam je omogočila, da smo parkirali na Trgu Francoske revolucije. Od tam smo se s turističnimi vodiči odpravili po naši lepi Ljubljani, se vrnili malce v zgodovino nastanka našega glavnega mesta, se poklonili velikanom: Slovencema arhitektu Jožetu Plečniku ter velikemu pesniku Francetu Prešernu, Italijanu Francescu Robbi in drugim. Na Prešernovem trgu smo se pred sončni žarki ohladili in okrepčali v Kavarni Pločnik. Iz centra smo, ob navdušenju mimoidočih, pot nadaljevali proti BTC-ju, kjer smo imeli postanek v Yogi centru. Kratek postanek smo izkoristili za nakupe v Yogi motoristični trgovini in sladkanje s slaščicami naše članice. Oblaki na nebu so nas začeli opozarjati, da se današnji sončen dan v sicer deževnem maju izteka, zato smo jo še po suhem popihali nazaj v park Žibert, kjer nas je čakalo zabavno druženje. Gostilna Žibert je poskrbela za kulinarično razvajanje s pašto, pizza-mi in burgerji. Najbolj pogumni so se udeležili spretnostne vožnje z vespo, zmagovalca smo obdarili z  ročno kovanim nožem slovenskega rokodelca Rudija Roudija. V parku Žibert smo na ogled postavili nekaj redkih vesp in še bi lahko naštevali.

Kot se za vsak klub spodobi, smo tudi letošnje srečanje, s skupnimi močmi naših članic in članov, izpeljali po najboljših močeh. Sedaj smo z mislimi že pri pripravah za naslednje leto, še prej pa je pred nami veliko voženj. Vsi vabljeni na naše klubske torkove vožnje.