O nas

Kontaktne informacije

VIZITKA

Vespa klub Ljubljana

Barletova cesta 4c,

1215  MEDVODE

TRR :  SI56-6100-0000-8672-632 , Delavska hranilnica 

Tel: +386 (0)41 706 670

E-mail: vespaklubljubljana@gmail.com

Spletna stran: www.vespaklubljubljana.com

Facebook: Vespa klub Ljubljana

O nas

VESPA KLUB LJUBLJANA

Vespa klub Ljubljana je ljubiteljsko združenje lastnikov večno popularnih motornih koles znamke Vespa. V klub je vpisanih preko 100 članov.

 

V organizaciji kluba potekajo tradicionalna srečanja, izleti, tematska predavanja in prijateljska druženja.

Zgodovina nastanka

VESPA KLJUB LJUBLJANA

Ljubezen je začela tleti približno pri 13 letih, ko smo opazovali, za nas v tistih letih »starejše« gospode na VESPAH, ki so bili stari 30 let in več, v bistvu mladeniči…

Opazovali smo voznike z neko čudno držo pri vožnji in si pri sebi  mislili: » Starčki dajte nam tole lepotico, da pokažemo kako se vozi«, pa čeprav nismo še nikoli sedeli na VESPI.

Zaganjač smo zamenjali  za nožno ročico menjalnika, pa vendar sanje so bile…

Osebno me je navdušila prva VESPA, ki sem jo kupil v stanju, da skorajda ni bilo nepoškodovanega delčka na njej in seveda smo se že isti dan trije prijatelji na eni VESPI  peljali proti  Prešernovemu  trgu kjer se je trlo deklet, ki so takrat trepetale, če so videle VESPO…

S prijateljem Bojanom Jugovičem sva stanovala  v soseščini, približno 40 metrov narazen, na začetku me je opazoval pri urejanju VESPE, ki sem jo obnovil do zadnjega vijaka, bila je kot črnolasa princeska in ponosen sem bil.

Naletel sem  na negodovanje sosedov saj mi je šele proti jutru uspelo zagnati VESPO , časa za montažo auspuha pa seveda ni bilo in ropot je bil strašanski. Bojan se je hitro učil in v slabih dveh letih postal lastnik že več kot petim mopedom in tudi rdeči VESPI….

Približno 20 let kasneje je usoda hotela in srečala sva se z Nacetom, pred tem sva se videvala samo med vožnjo in se pozdravila kot je bila navada med motoristi.

Skupna tema naju je povezovala in začela sva se družiti na VESPI. Želja je bila povezati enako misleče ljubitelje VESP v družno skupino, ki bi izmenjavali izkušnje si pomagali pri urejanju VESP…

Poklicala sva par znanih lastnikov VESP  in se dogovorila, da bova organizirala VESPA srečanje v Ljubljani.

Prvo srečanje se je odvijalo v Kačjem Logu, 2008, priprave pa so bile zahtevne, saj nisva imela niti približne predstave koliko gostov lahko pričakujeva. Majice sva tiskala čez noč pri Nacetovemu prijatelju, žene so spekle pecivo in dan D je po neprespani noči  prišel. Vključila sva osebne prijatelje in svoje domače za pomoč pri organizaciji.

Ko so začeli prihajati prvi gostje, sva se z Nacetom samo nasmihala drug drugemu in toplo nama je bilo pri srcu, pa tudi oko se je zarosilo: USPELO JE, sva komentirala, ko se je pripeljalo približno 6o vespistov iz Slovenije in Italije in energija je bila strašanska.

Želja je gorela dalje in leto kasneje smo skupaj z Bojanom Jugovičem ustanovili VESPA KLUB LJUBLJANA, ki  se je prebijal skozi težke čase in kljub vsemu preživel do danes.

 

LEPO JE KO IMAŠ VETER V LASEH IN  VEŠ, DA IMAŠ POVSOD PRIJATELJE, KI TI PRISKOČIJO NA POMOČ, KO TI POČI GUMA NA VESPI.

 

Avtor: Gašper Bizjak, 6.12.2018